Het Splonk Speeleiland.
Als je een leuk nieuw spel wilt spelen dan is het Splonk Speeleiland een aantrekkelijk spel voor je! Een spel dat je op je computer kunt spelen met heel veel mogelijkheden en vooral spannend om te doen. En wat nog fijner is, je leert er nog van ook. Je leert al spelend beter lezen, tellen en natuurlijk typen want je moet je computer ervoor gebruiken. Kom dus naar Speeleiland en leer al spelenderwijs.
Het spel.
Je gaat het Speeleiland binnen en vind er splonkies waar je mee kunt praten en waar je vriendjes mee kunt worden. Je eigen splonkie kun je aankleden in leuke kleertjes en je hebt in een eigen kamer die je zelf kunt inrichten en waar je je vriendjes kunt uitnodigen. Je kunt een leuke pup adopteren en er goed voor zorgen door het eten te geven en er mee t e spelen en uit te laten. Verder zijn er volop spelletjes die je kunt spelen. Vier op een rij waarbij je probeert een vriendje te slim af te zijn. Of voetballen of kat en muis. Met de spelletjes kun je pegels verdienen die je kunt sparen en waarvoor je leuke dingen kunt kopen.
Er zijn heel veel leuke dingen te doen op het Speeleiland. Kom dus gauw eens kijken en ga er op ontdekkingsreis en maak veel nieuwe vriendjes. Heel belangrijk voor je is dat je met Speeleiland nog veel leert ook.
Veel plezier!!!!
Informatie voor ouders/leraren.
Het spel Splonk is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar oud. Splonk is een virtuele wereld, een Speeleiland, waar kinderen binnen kunnen gaan om te spelen, plezier te maken, vriendschappen te sluiten en voor hun eigen dier kunnen zorgen.
Splonk’s Speeleiland is niet alleen leuk voor kinderen om te spelen maar biedt tevens educatieve mogelijkheden door het gebruik van het medium internet. Door het spelen van spelletjes kunnen kinderen munten verdienen die ze kunnen sparen en waarmee ze kleren kunnen kopen of een nieuwe pup of thema’s aanschaffen om hun eigen kamer in te richten. De kinderen kunnen met elkaar praten door middel van het intypen van berichten. Al spelend oefenen de kinderen hiermee hun lees-, reken– en type aardigheden. Met het sparen en uitgeven van het virtuele geld leren ze ook spelenderwijs met geld om te gaan.
Splonk’s Speeleiland is vooral ook een plaats zonder geweld, zonder reclame. Een veilige virtuele internetwereld opgezet in de kleuren van de regenboog waar de kinderen hun creativiteit kwijt kunnen en ongepaste content wordt geweerd.
De maatschappelijke doelstelling van Splonk’s Speeleiland is om kinderen op een speelse manier thuis en in het basisonderwijs te leren omgaan om met rekenvaardigheden en geld. In samenwerking met Wiskunde Kangoeroe ontwikkelt Splonk een educatieve module om kinderen rekenvaardigheden te trainen. Lesgevende krijgen dankzij deze methode een beter inzicht in de leerprestaties van kinderen door het delen van de resultaten. Splonk’s Speeleiland geeft een sterke meerwaarde door de combinatie van spel en onderwijs, een combinatie die zeer door kinderen wordt gewaardeerd.
Probeer het Speeleiland eens uit en u zult merken dat de kinderen er plezier in hebben en dat ze spelenderwijs hun creativiteit kwijt kunnen en er nog van leren ook.